Mars 2010

Skönt att ha gjort de jobbiga undersökningarna och att man fick tid så snabbt. Fortsätter att ta progesteronprover som ska utreda om jag har ägglossning eller inte. Tydligen har jag haft ägglossning. Vad bra!

Hade jag inte haft egen ägglossning kan hormoner sättas in så att det stimuleras fram och det kan jag tydligen få utskrivet även om jag är överviktigt. Pergotime heter medicinen. Men, vi testar en månad till för att se om jag har ägglossning. Har man det regelbundet så är det ingen mening med behandling med Pergotime.

Det som måste till nu är en ordentlig viktnedgång på 18 kilo för att vi ska beviljas IVF-behandling genom landstinget. Jag måste bara lyckas med detta, men hur? Viktväktarna hjälper inte och jag mår inte bra när jag äter den maten. Det är för mycket kolhydrater helt enkelt som ger uppsvälld mage och jag mår inte bra.

Det är mycket skriverier om "fettkriget" så jag tar en titt på Annica Dahlqvists blogg och börjar läsa. Man kanske skulle prova ändå med Low Carb High Fat? Jag börjar läsa andra bloggar om samma ämne för att se hur de har börjat med ”dieten” och om de har några goda recept nu när man är nybörjare.  

Tydligen ska LCHF vara bra för att stabilisera hormonerna och om man har PCO-(s) så är denna mat väldigt bra också. Jag vet ju inte om jag pco då läkaren inte kunde se mina äggstockar på skärmen. Det ska se ut som många små äggblåsor (polycistiskt ovariesyndrom) många äggblåsor alltså om man har pco-(s). Jag passar ju in i den kategori av människor som kan ha just detta – övervikt, svårt att gå ner i vikt, fett kring magen, hår i ansiktet (inte mycket men mer än andra), finnar.

Tips på sidor med goda LCHF-recept:

http://kolhydratfritt.blogg.se/

http://mylchflife.blogspot.com/

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

http://www.skaldeman.se/

http://www.lchfrecept.com/

 

Nu kör vi!

 

PMS + mens



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0